Marlies Hanebrink

Ik ben in 1954 in Duitsland geboren en eerst opgeleid tot landbouwkundig ingenieur. Daarna studeerde ik fysiotherapie in Berlijn en werkte in diverse ziekenhuizen met oudere mensen, chronisch zieken, kleine kinderen en te vroeg geborene baby’s. Tijdens deze praktijkgeoriĆ«nteerde opleiding deed ik ervaring op in klassieke behandeltechnieken zoals: colon- en periostbehandeling, klassieke en bindweefselmassage en ademtherapie. Deze ervaringen bevorderden later mijn “luisteren met handen”.

In 1986 werd voor het eerst mijn interesse in de Feldenkrais Methode gewekt. Na het volgen van groepslessen en workshops bracht het “gouden advies” van mijn Feldenkrais-docente mij naar Ubbergen (Gelderland). Hier gaf Mia Segal professionele trainingen. Zij is 30 jaar lang Feldenkrais’ assistente geweest en een van de meest authentieke leraren ter wereld. Na mijn training voltooide ik nog een 3-jarige assistentenopleiding bij haar.

Sinds 1991 woon ik in Noord-Holland en ben ik als Feldenkrais-docente werkzaam. Op mijn ontwikkelingsweg kwam ik langs verschillende behandel- en bewegingsmethodes. Hiervan boeiden mij Sensory Awareness (SA) en Familieopstellingen het meest. Sinds eind 2015 ben ik ook gecertificeerd Sounder Sleep leraar.

De liefde voor de Feldenkrais Methode is inmiddels diep in mij verankerd. In mijn werk probeer ik voor mensen de ideale omstandigheden te creƫren om in hun leerproces nieuwsgierig te blijven en nieuwe mogelijkheden te vinden om in eigen verantwoordelijkheid vrije keuzes te maken.